خاتمی،هاشمی،قالیباف وزن کشی شدند/ خیز ولایتی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۲۳
خاتمی،هاشمی،قالیباف وزن کشی شدند/ خیز ولایتی

 

امروز آغاز ثبت نام اهل تکلیف برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری است. نامزدها ۵ روز فرصت دارند تا نام خود را در صف متقاضیان پست ریاست جمهوری ثبت کنند. خبرنگارها در وزارت کشور مترصد هستند تا اعلام حضور نامزدها را مخابره کنند. بنابراین طی چند روز آینده خیلی از گره های تحلیلی انتخابات ۹۲ باز میشود. از ائتلاف ۵ نفره بالاخره چه کسی می آید؟ آیت الله هاشمی خواهد آمد؟ خاتمی چطور؟ و باقی کسانی که این روزها حرف از آمدن یا نیامدنشان است، تکلیف شان در این ۵ روز مشخص می شود. صبحانه انتخاباتی الف امروز خبری تر است. نظرسنجی ها چه می گویند.



چه کسی بالاتر است؟ وزن کشی اولیه

آخرین نظرسنجی ملی توسط یک نهاد نظارتی در ۲ بخش مجزا یعنی آرای مثبت و منفی مردم به کاندیداها صورت گرفته است. نتیجه این نظرسنجی برای تحلیل وضعیت موجود قابل اتکا است.

 

مطابق این نظرسنجی وضعیت کاندیداها در سطح کشور بدین شرح است: خاتمی ۱۷.۲ درصد -قالیباف ۱۵.۸ درصد - هاشمی ۱۲.۴ درصد -ولایتی ۸.۷ درصد -حدادعادل ۷.۶ درصد -رضائی ۵.۷ درصد - مشائی ۵.۴ درصد - نیکزاد ۲ درصد- لنکرانی ۱.۹ درصد- الهام ۱.۸ درصد- باهنر ۱.۵ درصد- عارف ۱.۳ درصد- چمران ۱ درصد- متکی ۱ درصد- جلیلی ۱ درصد- ابوترابی ۰.۵ درصد- شریعتمداری ۰.۵ درصد – روحانی ۰.۵ درصد و باقی کاندیداها نیز زیر نیم درصد هستند.

 

نکته قابل توجه این نظر سنجی مربوط به آرای منفی است. بدین ترتیب که نشان می دهد چند درصد مردم حتماً به کاندیدای مورد سوال رای نمی دهند.

 

بر این اساس بالاترین رای منفی مربوط به مشائی با ۱۷.۸ درصد و باقی بدین ترتیب است: هاشمی ۱۱.۴ درصد- خاتمی ۱۱.۳ درصد- رضائی ۷ درصد- حدادعادل ۵.۸ درصد- قالیباف ۲.۹ درصد- الهام ۲.۷ درصد- ولایتی ۲.۳ درصد- آل اسحاق ۲.۱ درصد – نیکزاد ۲.۱ درصد- متکی ۱.۹ درصد- جلیلی ۱.۹ درصد- لنکرانی ۱.۵ درصد- باهنر ۱.۳ درصد- پورمحمدی ۱.۳ درصد و روحانی ۱.۳ درصد.

 

از سوئی نظرسنجی یک نهاد فرهنگی - رسانه ای معتبر در ابتدای اردیبهشت ماه نیز نشان می دهد که در سطح ۳۰ مرکز استان وضعیت نامزدهای احتمالی با آخرین نظرسنجی خیلی تفاوت ندارد. نتایج بدین شرح است: خاتمی ۱۶ درصد، هاشمی ۱۳.۱ درصد، قالیباف ۱۲.۱ درصد ، ولایتی ۶.۸ درصد حداد عادل ۶.۲ درصد ، رضائی ۶.۲ درصد، لاریجانی ۵.۷ درصد و مشائی ۴.۷ درصد آرا را در اختیار دارند.



دیدار زاکانی با رهبر انقلاب

ابتدای هفته جاری علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران و نامزد احتمالی ریاست جمهوری با رهبر انقلاب دیدار داشت. از جزئیات این دیدار اطلاعی در دست نیست. با این حال شنیده شده است که زاکانی و ستاد وی پس از این دیدار با توان و انگیزه بیشتری در انتخابات فعال شده اند.

 

پیش از این اسحاق جهانگیری با رهبر انقلاب دیدار داشت که وی نیز بعد از این دیدار به عنوان کاندیدای اصلی جریان اصلاحات در برخی محافل سیاسی مطرح شد.



خیز ولایتی

علی اکبر ولایتی طی یک ماه گذشته رشد معناداری در نظرسنجی ها داشته است. کسانی که مواضع انتخاباتی را مرور می کنند حتما به خاطر دارند که ولایتی در ابتدای راه بیشتر توجه خود را بر پایداری ائتلاف سه گانه قرار داده بود. وی در همین رابطه در گفت وگو با یکی از خبرگزاری ها گفت که همواره برای وحدت اصولگراها تلاش کرده ام و در این دوره از انتخابات نیز طرح ائتلاف سه گانه توسط وی مطرح شده است.

 

اما ولایتی که در آغاز راه کم تحرک تر از دو عضو دیگر ائتلاف بود، در حال حاضر با رشدی که در نظرسنجی ها داشته است برای حضور در انتخابات جدی تر از سابق شده است. برخی وی را رقیب جدی قالیباف می دانند.

 

ولایتی که در حال حاضر در نظرسنجی ها عقب تر از قالیباف است، طی دو هفته گذشته تلاش کرد سازوکار انتخاب نامزد نهائی ائتلاف را متناسب با نظرسنجی و نظر جامعتین معرفی کند. گفته می شود نظر جامعتین بیشتر نزدیک به ولایتی است. با این حال با موضع گیزی تقوی به عنوان عضو جامعه روحانیت مبنی بر اینکه جامعتین نیز بر مبنای نظرسنجی اعلام موضع می کند، ولایتی از مولفه دیگری به نام شاخص های کیفی خبر داد. به این ترتیب انتخاب نامزد نهایی ائتلاف سه گانه منوط به نظرسنجی و نظر جامعتین و بررسی شاخص های کیفی است.

 

اما چرا ولایتی ظرفیت جذب رای دارد؟

 

اول اینکه نسل اول و دوم انقلاب خاطره خوشی از حضور ولایتی در سیاست دارند. سالها اخبار ساعت ۹ را با حضور یک دیپلمات با پرستیژ مرور کردند و سابقه ذهنی که از ولایتی ساخته شده است می تواند پتانسیلی قوی برای موفقیت وی در این دوره از انتخابات باشد.

 

دوم اینکه وی به دلیل ارتباط با آیت الله هاشمی و ماجرای سال ۸۴ که به نفع وی کناره گیری کرد، سبد رایی مشترک با آیت الله دارد و همین نیز فرصت دیگری برای رشد وی نسبت به دیگر کاندیداها را فراهم می سازد. بخشی از کسانی که به هاشمی اعتماد دارند ولایتی را نیز گزینه مورد حمایت هاشمی می دانند. هرچند که وی بارها این موضوع را به اشکال مختلف تکذیب کرده است.

 

سوم اینکه ولایتی طی ۸ سال گذشته هیچ نقدی به دولت نداشته و حاضر نشده است، مانند برخی دیگر از اصولگرایان انتقاد از دولت احمدی نژاد را علنی سازد. همین موضع سبب شده است که برخی حامیان سابق دولت که همچنان احمدی نژاد برایشان محبوب است وی را گزینه مناسب تری برای ریاست جمهوری بدانند.

 

البته رفتار کدخدامنشانه ولایتی و تلاش وی برای ایجاد وحدت و داشتن برنامه و نزدیکی اش به رهبر انقلاب از دیگر دلائلی است که برای برخی ملاک است و به وی اعتماد کرده اند. با این حال موفقیت ولایتی بیش از اندازه به حضور آیت الله هاشمی مرتبط است. از طرفی ولایتی حدود یک ماه فرصت دارد تا فاصله خود را با قالیباف کم کند. به نظر می رسد در چنین صورتی گزینه نهائی ائتلاف سه گانه در رقابت جدی قالیباف و ولایتی تعیین می شود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : سه شنبه 17 ارديبهشت 1392برچسب:, | 14:43 | نویسنده : هــــفـــتــــکـل ســـــــلام |